Acasa / Lucrari / Tineret / Tineri

Tineri

           Lucrarea cu tinerii din Biserica Speranța se adresează atât tinerilor care sunt parte a comunității noastre cât și celor care vin din alte părți ale țării pentru a studia sau a munci la Cluj. După terminarea liceului și până la întemeierea unei familii, tinerii trec printr-o perioadă presărată cu decizii importante legate de studii, loc de muncă, familie, biserică, slujire și alte frământări spirituale sau personale. Acestor aspecte din viața tânărului încercăm să ne adresăm.

            Ne propunem, cu ajutorul lui Dumnezeu, să oferim un cadru călduros și adecvat creșterii spirituale. Astfel, ne străduim să abordăm cu seriozitate studiul Scripturii, dar în același timp și să creăm un spațiu, la nivel de grupă și nu numai, în care să avem părtășie, să ne facem prieteni, să petrecem timp și mai ales să veghem unii asupra altora. De asemenea, ne dorim ca fiecare tânăr venit la Cluj, care dorește să fie parte a Bisericii Speranța, să se simtă ca acasă, găsind aici un mediu în care să se poată integra. Înțelegem că pe lângă edificarea noastra spirituală trebuie să punem umărul la înaintarea Evangheliei. De aceea ne propunem ca lucrarea cu tinerii să ofere și oportunități sau punți spre slujire care să pună în valoare calitățile și darurile tinerilor. Enumerăm dintre acestea slujirea în cadrul programele Bisericii Speranța, misiunea pe sate, lucrarea cu copiii pe sate, vizitarea bolnavilor sau a vârstnicilor, îngrijire de copii, si altele.

            Ca structură, tinerii sunt împărțiți pe grupe de câte 20-40 de oameni. De regulă membrii unei grupe au vârste apropiate pentru ca preocupările lor să fie aceleași și studiul și activităţile cât mai relevante. Fiecare grupă se întâlnește săptămânal, vineri seara, după participarea la o întâlnire publică în care cântăm și ne rugăm împreună cu toate celelalte grupe. Pe lângă aceste întâlniri au loc și alte activități specifice, cum ar fi ieșiri în oraș, excursii de o zi, excursii de weekend sau participări la anumite slujiri ocazionale sau sistematice. De asemenea, în primăvara fiecărui an organizăm o tabără de 4 zile în care ne dorim să ne apropiem de Dumnezeu în mijlocul naturii, dar și să avem părtășie unii cu alții.

            Întrebarea psalmistului răsună peste veacuri: "Cum își va ținea tânărul curată cărarea?" Răspunsul a rămas același: "Îndreptându-se după Cuvântul Tău." (Ps.119:9). Chiar dacă lumea în care trăim propune tinerilor o grămadă de alte alternative, prin lucrarea cu tinerii, Biserica Speranța se bucură să ofere varianta care nu s-a învechit niciodata: studiu biblic, părtășie, slujire, prietenie.